Scania Sounds 2024 kommer att äga rum mellan den 13 och 15 november i Malmö, Sverige. Detta tredagarsevenemang kommer att vara fullt av konferenser och aktiviteter som syftar till att föra musikindustrin närmare Skåne-regionen. Det är en spännande möjlighet för både musikproffs och fans.

Vad är Scania Sounds 2024 konferensen?

Scania Sounds 2024 konferensen lyfter fram musikaliska talanger och industripotentialen i Skåne-regionen. Den första upplagan hölls i november 2023 och blev snabbt en plattform för lokala artister att presentera sig för nyckelpersoner inom musikbranschen. Årets evenemang har som mål att stärka Malmös position på Sveriges musikscen och dra mer uppmärksamhet till Skånes dynamiska kreativa sektor.

Varför Skåne?

Skåne har alltid varit hem för talangfulla artister och kreativa yrkespersoner. Dock har många artister flyttat till Stockholm eller Göteborg för att vara närmare musikindustrin. Scania Sounds vill ändra denna trend genom att visa upp vad regionen har att erbjuda. Tack vare Malmös närhet till Köpenhamn och Öresundsregionen är det en idealisk plats för musikaliska samarbeten och partnerskap med industrier som film och spel.

Vad kan man förvänta sig?

Under Scania Sounds får artister från regionen chansen att uppträda framför musikindustrins proffs, inklusive bokningsagenter, skivbolag och festivalarrangörer. Dessa framträdanden, kallade showcases, ger artisterna möjlighet att knyta kontakter och ta nästa steg i sina karriärer.

Festivalen kommer också att erbjuda paneldiskussioner, workshops och nätverksevent, vilket ger deltagarna chansen att lära sig av branschexperter och dela idéer.

Festivalen främjar jämlikhet, mångfald och representation, och säkerställer att alla känner sig välkomna. De har en strikt nolltoleranspolicy mot våld, hot, diskriminering eller någon form av trakasserier.

Öppet för allmänheten

Scania Sounds är inte bara för branschfolk. Det är också öppet för allmänheten, vilket ger musikälskare möjlighet att uppleva nya, framväxande talanger från regionen. Det kommer att äga rum på Babel, en central plats i Malmö. Biljetter finns att köpa och ger tillgång till liveframträdanden.

Gratis ackrediteringar finns också tillgängliga för yrkesverksamma inom industrin och media. ANSÖK HÄR!