So Alive Music Conference (SAMC) kommer att äga rum den 2 till 4 oktober 2024 i Sofia, Bulgarien. Denna konferens är en avgörande plattform för musikindustrin i Balkanregionen och ger artister, yrkesverksamma och entusiaster möjlighet att engagera sig i den snabbt utvecklande musikscenen i denna del av världen.

En plattform för nätverkande och professionell utveckling

SAMC hålls för andra året i rad och är utformad för att främja kontakter och professionell utveckling inom musikindustrin. Konferensen erbjuder en fullspäckad agenda med paneldiskussioner, seminarier, liveframträdanden och sociala evenemang. Deltagarna kommer att ha chansen att nätverka med nyckelpersoner i branschen, utbyta idéer och utforska nya samarbeten.

Bland årets deltagare finns en mångsidig grupp yrkesverksamma från hela världen, vilket betonar konferensens engagemang för att erbjuda en omfattande och inkluderande plattform. Några av de delegater som kommer att delta i SAMC 2024 inkluderar Iliana Ivanova, EU-kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom; musiksupervisor Thomas Golubić, bokningsagenten Constantin Minekov, Francisca Sandoval från den oberoende musikföreningen i Chile, bland många andra.

Platser: En blandning av historiska och moderna Sofia

Flera platser i Sofia kommer att vara värdar för konferensen och speglar stadens rika kulturarv.

Huvudplatsen kommer att vara Nationella kulturpalatset (NDK), den största multifunktionella konferens- och utställningscentret i Sydösteuropa. Detta kommer att vara den storslagna scenen för konferensens huvudhändelser.

Sofia Live Club kommer att vara värd för flera av konferensens liveframträdanden, vilket ger deltagarna chansen att uppleva lokala och internationella artister på nära håll.

Slutligen kommer Toplocentrala, ett kulturcentrum i hjärtat av Sofia, att stå värd för paneldiskussioner och nätverksevenemang, vilket ger en mer avslappnad och kreativ miljö för deltagarna.

Balkan: En framväxande musikmarknad

Balkanregionen, med över 65 miljoner invånare, erkänns alltmer som en betydande aktör på den globala musikmarknaden. Regionen har upplevt snabb ekonomisk tillväxt och ett växande intresse för olika musikgenrer, särskilt hip-hop och urban musik. Streamingtjänster har spelat en avgörande roll i att förändra regionens musiklandskap, vilket gör att lokala artister når nya publiker.

Idag blir det allt mer tillgängligt att turnera på Balkan, med Sofia som ett centralt nav. Stadens läge och infrastruktur gör den till en idealisk utgångspunkt för artister som vill turnera i regionen, vilket erbjuder en kostnadseffektiv och effektiv rutt till större städer som Istanbul, Belgrad och Bukarest.

So Alive Music Conference kommer snart

So Alive Music Conference 2024 förväntas bli ett avgörande evenemang för Balkanregionens musikindustri och samlar en mångfaldig grupp delegater samt erbjuder värdefulla insikter i regionens utvecklande musiklandskap. När Balkan fortsätter att växa fram som en nyckelmarknad för den globala musikindustrin spelar evenemang som SAMC en viktig roll i att främja kontakter, dela kunskap och driva på professionell utveckling.

Vi ser fram emot att delta i årets konferens, ivriga att träffa andra yrkesverksamma och utforska möjligheter att utöka räckvidden för vår musik och våra artister. Vi ser fram emot att bidra till idéutbyte och att skapa nya partnerskap som kommer att forma framtiden för musiken på Balkan och bortom.